5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆

BerĂ€knad lĂ€stid: 19 minuter ⏳
5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆
Bild pÄ 4 dÀck. Det hÀr Àr vÄr lista över de bÀsta dÀcken till BMW x5 du bör övervÀga att köpa.

BMW skapar nÄgra av vÀrldens bÀsta bilar. För att du verkligen ska kunna Ätnjuta körupplevelsen till max i en bil av den hÀr kalibern Àr det viktigt att du tÀnker pÄ vilka dÀck du kör med, i synnerhet under sommartid dÄ man gÀrna vill vara ute och cruisa med en BMW.

Det finns mĂ€ngder av olika dĂ€ck att vĂ€lja pĂ„, vilket kan göra det svĂ„rt att navigera i den stora djungeln. Dessutom Ă€r det vĂ€ldigt dyrt att köpa dĂ€ck, vilket gör det vĂ€ldigt trĂ„kigt ifall man rĂ„kar köpa fel — varför en resurs likt den hĂ€r sidan pĂ„ BilBanditen.se kan vara av stor vikt ifall du vill hitta rĂ€tt dĂ€ck i allmĂ€nhet — men de bĂ€sta dĂ€cken för din BMW x5 i synnerhet.

Jag har — i egenskap av BilBanditen i egen hög person! — tagit mig friheten att sammanstĂ€lla en lista över vad jag anser vara de bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 du bör övervĂ€ga att köpa ifall du Ă€r pĂ„ jakt efter ett par nya dĂ€ck till sommaren eller ett par bra Ă„ret runt-dĂ€ck.

Trots att mÄnaden Àr oktober i skrivande stund och vinterhalvÄret gör sig pÄmind publicerar jag ÀndÄ det hÀr inlÀgget i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute tids nog.

NÄgot som Àr viktigt att komma ihÄg med listan nedan Àr att vi listar dÀck som primÀrt passar till nÀstan alla BMW x5-bilar under stora delar av Äret, den inkluderar alltsÄ bÄde sommar- och vinterdÀck för en BMW x5.

Vi kommer publicera nÄgra olika listor nedan med tiden, som bland annat listar de bÀsta dÀcken för BMX x5 i allmÀnhet, men Àven de bÀsta sommardÀcken för BMW x5 samt de bÀsta vinterdÀcken för BMW x5 för att du ska fÄ dig en sÄ pass bra förstÄelse för alla möjliga alternativ som finns tillgÀngliga baserat pÄ Ärstiden och din budget förstÄs.

Vi föreslĂ„r — och det hĂ€r Ă€r ett kritiskt steg! — att du anger din bils registreringsnummer pĂ„ sidan du kommer till ifall du klickar pĂ„ nĂ„gon av lĂ€nkarna till webbutikerna nedan. Detta för att verkligen dubbelkolla att produkten passar med din bil innan du slutligen genomför ditt köp. Detta ifall du tror dig ha hittat rĂ€tt produkt för dina behov förstĂ„s.

Vi kommer Àven publicera enskilda recensioner av dÀck pÄ webbplatsen som Àr betydligt mer utförliga Àn recensionerna nedan sÄ se till att du Äterkommer dÄ och dÄ för senaste information. Stort lycka till i ditt sökande efter de bÀsta dÀcken till din BMW x5!

📍 1. Goodyear EfficientGrip SUV (SommardĂ€ck)

5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆
Goodyear EfficientGrip SUV — bĂ€st i vĂ„r test! 🏆

SÀkra dÀck till din BMW x5 frÄn kÀra Goodyear, baserade pÄ deras senaste teknologi vid namn EfficientGrip.

Goodyear har utvecklat en ny generation lÀttrullade dÀck, EfficientGrip, som drar mindre brÀnsle men ocksÄ upprÀtthÄller Goodyears höga nivÄ pÄ broms- och vÀgegenskaper pÄ vÄta vÀgar.

Bilförare kan alltsÄ nu bidra till en mindre miljöbelastning samtidigt som de prioriterar vÀgsÀkerhet, nÀr de vÀljer sommardÀck frÄn Goodyear.

Tro det eller ej — men dessa dĂ€ck Ă€r dessutom svanenmĂ€rkta — för dig som försöker tĂ€nka pĂ„ miljön nĂ„gorlunda trots att det Ă€r bildelar vi pratar om. EfficientGrip har som första nya sommardĂ€ck i vĂ€rlden tilldelats miljömĂ€rkningen Svanen.

För dig som kÀnner igen DuraGrip-serien av Goodyears dÀck Àr det hÀr deras storebror, vilket sÀger en del om kvalitén och vad du kan förvÀnta dig.

Ett av de första intrycken vi fick av dessa dÀck var att de kÀndes smidiga och milt uttryckt gav oss lÀtt Äktur med mindre vÀgbuller utöver det vanliga. DÀcken kÀndes verkligen jÀttebra, till och med allra första gÄngen vilket inte alltid Àr fallet!

👍 Fördelar: Goodyear EfficientGrip SUV

 • Bra styrning i bĂ„de vĂ„tt och torrt
 • God sidostabilitet
 • God styrrespons
 • Bra komfortnivĂ„er i allmĂ€nhet

👎 Nackdelar: Goodyear EfficientGrip SUV

 • Genomsnittlig dragkraft i lera i vĂ„rt tycke
 • Inte bĂ€sta dragkraften i snö (detta Ă€r ett par sommardĂ€ck trots allt)
 • RĂ€ckte endast 4 Ă„r för en av vĂ„ra besökare som mailade in till oss — frĂ„ga dig sjĂ€lv hur lĂ€nge du vill att dina dĂ€ck ska rĂ€cka och hur ofta du reser med din bil.
 • Kan börja lĂ„ta mer Ă€n normalt efter 2 Ă„r av ordentlig anvĂ€ndning enligt vissa

✅ Sammanfattning

Vi anser dessa dÀck vara de bÀsta sommardÀcken för en BMW x5 pengar kan köpa i dagslÀget, sett till bÄde deras pris men Àven mÀngder funktioner som ingÄr för pengarna.

Det hÀr Àr i vÄrt tycke ett par budgetdÀck som ger otroligt mycket för pengarna helt enkelt.

📍 2. Nexen N’Fera RU1 (SommardĂ€ck)

5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆
Nexen N’Fera RU1 — fantastika dĂ€ck pĂ„ plats #2 i vĂ„r lilla test för dig med en BMW x5 i dagens lĂ€ge.

Nexen har Ànnu en gÄng producerat ett par fantastiska dÀck, sÀrskilt för dig som ofta kör pÄ vÀgar med dÄlig yta.

De Ă€r mycket bekvĂ€ma och mjuka i vĂ„rt tycke. Stor, stor skillnad gentemot dĂ€cken jag anvĂ€nt den senaste tiden — nĂ€mligen ett par Michelin Latitude sport 3.

N’Fera RU1 Ă€r mycket, mycket bekvĂ€mare. JĂ€mförelsen av dessa tvĂ„ dĂ€ck Ă€r nĂ€stan fullstĂ€ndigt onödig i det avseendet, trots att det förstĂ„s finns fler för- och nackdelar att ta hĂ€nsyn till innan man slutligen fattar ett beslut dĂ„ dĂ€ck kostar mycket pengar.

Endast vid hastigheter över 140 km / h Àr styrresponsen inte sÄ omedelbar, men det Àr OK enligt oss, man bör ÀndÄ inte göra nÄgra skarpa svÀngar eller rörelser nÀr man nÄtt en sÄdan hastighet, men om du kör rakt Àr det helt OK.

Ett av vÄra första intryck var just hur lite ljud dÀcken gav ifrÄn sig, varför det gjorde att dÀcken fick ett stort plus hos oss.

Vi skriver den hĂ€r artikeln i egenskap av nĂ„gra som testat ett par N’Fera RU1-dĂ€ck inte bara pĂ„ en BMW x5, men Ă€ven pĂ„ en Honda CR-V.

För nÀrvarande har dÀcken bara anvÀnts till att köra ynka 90 km, sÄ jag kan inte sÀga mycket mer om slitage och dylikt, men priset Àr vÀldigt bra för vad man fÄr.

SĂ„ om de rĂ€cker minst 20-40,000 km kommer jag att bli vĂ€ldigt glad och med högsta sannolikhet övervĂ€ga att köpa dĂ€cken igen. Om det inte kommit ut nĂ„gra andra dĂ€ck som Ă€r bĂ€ttre för en BMW x5 till i sommar förstĂ„s — det gĂ„r fort i bilbranschen!

👍 Fördelar: Nexen N’Fera RU1

 • Kostar upp till 50% mindre Ă€n andra premium-dĂ€ck!
 • Inga problem med vĂ€ggreppet över huvudet taget
 • Acceptabel hantering pĂ„ torra och vĂ„ta vĂ€gar
 • Bra grepp pĂ„ sand och grus.
 • LĂ„g ljudnivĂ„, perfekt för dig som vill ha det tyst i bilen
 • LĂ„g brĂ€nsleförbrukning

👎 Nackdelar: Nexen N’Fera RU1

 • LĂ„ng vĂ„tbromsning, högt om inte högsta möjliga rullmotstĂ„nd just dĂ„ upplevde vi.
 • LĂ„ng bromsstrĂ€cka i allmĂ€nhet

✅ Sammanfattning

Dessa dÀck kvalar definitivt in i vÄr lista över de bÀsta sommardÀcken för BMW x5.

Kanske inte sÄ konstigt att se varför, eller vad sÀger du?

📍 3. Landsail 4-Seasons (Året runt-dĂ€ck)

5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆
DĂ€ck: Landsail 4-Seasons.
Landade pÄ plats #3 i vÄr test.

För att ge sÀkerhet och en bekvÀm körupplevelse under hela Äret mÄste dÀcket vara tillverkat av en speciellt förberedd gummiblandning och slitbanemönstret mÄste anpassas till bÄde torra, vÄta och snöiga ytor.

Dessa kriterier uppfylls av Landsail 4 Seasons-modellen, som utformades för att förbÀttra hanteringsstabiliteten, samtidigt som behovet av sÀsongsbetonat dÀckbyte elimineras.

Det hÀr Àr en fantastisk produkt, varför den kvalar in i vÄr lista utan nÄgra större problem.

Landsail 4 Seasons Àr ett dÀck designat för personbilar, och finns i storlekar frÄn 14 till 18 tum. Det erbjuder ett utmÀrkt kvalitets-till-pris-förhÄllande.

Det asymmetriska slitbanemönstret möjliggör full kontroll över fordonet under precis alla förhÄllanden utan nÄgra större problem enligt vÄr erfarenhet.

Den externa delen gör det möjligt att bibehÄlla stabiliteten vÀldigt bra under svÀngar. De tre breda spÄren driver ut vatten frÄn dÀcket vilket Àr en oerhört genialisk idé frÄn första början och förbÀttrar dessutom greppet pÄ snö och lera avsevÀrt.

Den tĂ€ta banan av siper och ytterligare spĂ„r som dominerar pĂ„ insidan Ă€r avsedd att ”bita i” den snöiga ytan – ett kĂ€nnetecken för snö- och dubbdĂ€ck. Tillverkaren sĂ€kerstĂ€llde ocksĂ„ lĂ€mplig styvhet hos blocken, vilket gjorde dĂ€cket hĂ„llbart i lĂ€ngden för konsumenter vĂ€rlden över.

Ett av dĂ€ckets andra dygder Ă€r den akustisk komforten, vilket onekligen Ă€r sĂ€rskilt viktigt pĂ„ sommaren — i alla fall för mig som tycker om att Ă„ka runt nĂ€r det Ă€r bra vĂ€der ute och lyssna pĂ„ musik utan att behöva höja volymen för mycket dĂ„ bilen lĂ„ter.

👍 Fördelar: Landsail 4-Seasons

 • VĂ€ldigt, vĂ€ldigt lĂ„g ljudnivĂ„
 • Bra pĂ„ vĂ„ta vĂ€gar
 • Bra i regn
 • Bra pĂ„ torra vĂ€gar
 • Fantastiskt pris — en premiumprodukt till ett budgetpris i vĂ„rt tycke
 • Året runt-dĂ€ck

👎 Nackdelar: Landsail 4-Seasons

 • Jack of all trades, master of none: fungerar bra Ă„ret runt men det kan vara vĂ€rt att investera i ett par vinterdĂ€ck för sĂ€kerhets skull, trots att dessa fungerar vĂ€ldigt bra Ă€ven under vintern förstĂ„s (varför de med sjĂ€lvsĂ€kerhet kan kallas 4-seasons).

✅ Sammanfattning

Ett fantastiskt Äret runt-dÀck frÄn Landsail som just nu sÀljs till ett minst sagt överkomligt pris. Vi kan inte rekommendera dessa dÀck tillrÀckligt och kommer Àven specifikt att publicera en recension om dessa inom en snar framtid. HÄll utkik.

📍 4. Viking Protech HP (SommardĂ€ck)

5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆

Mina första intryck av dessa dÀck var att jag genast mÀrkte att de absorberade vÀgstötar mycket bÀttre och förvandlade hanteringen av min bil i snabba svÀngar och snÀva rondeller fullkomligen.

Detta var ingenting jag var vid sen tidigare kan jag sÀga.

Det Àr nÀr man köper dÀck av den hÀr kalibern man verkligen fÄr uppleva just hur stor skillnad det kan göra att köpa ett par nya dÀck till sin BMW x5 i det hÀr fallet.

De Àr ocksÄ tysta pÄ motorvÀgar och kÀnns helt klart bÀttre Àn nÀstan alla mina tidigare sommardÀck, Michelin Primacy HP primÀrt.

Jag kan Ànnu inte tala om deras slitageegenskaper dÄ jag inte Àgt dÀcken tillrÀckligt lÀnge. Hittills Àr jag mycket nöjd med dem och nöjd med mitt köp i varje fall.

NÀr de var balanserade, efter att ha monterats pÄ hjulen, behövde de nÀstan inga vikter. Montören sa att de var perfekta ur hans synvinkel och det var uppenbart att de var frÄn den kontinentala stallen. Det kÀndes riktigt skönt av webbutiken dÀr jag hade köpt dÀcken i frÄga.

👍 Fördelar: Viking Protech HP

 • Absorberar vĂ€gstötar vĂ€ldigt bra
 • Kan förbĂ€ttra hur din bil kĂ€nns i snabba svĂ€ngar och snĂ€va rondeller
 • Tysta pĂ„ motorvĂ€gar
 • BĂ€ttre Ă€n mina tidigare sommardĂ€ck — ett par Michelin Primacy HPs
 • VĂ€ldigt bra sett till kvalitĂ©n pĂ„ dĂ€cken
 • Bra pĂ„ vĂ„ta vĂ€gar
 • Bra i regn
 • Bra pĂ„ torra vĂ€gar

👎 Nackdelar: Viking Protech HP

 • Vissa tycker de blir nĂ„got ostabila i hastigheter över 90 km/h
 • Vissa har Ă€ven haft en motsatt upplevelse vad gĂ€ller ljudet och upplever att det kan vara högt stundtals — sjĂ€lvfallet beror det hĂ€r Ă€ven pĂ„ vilken typ av bil personen kört i kombination med Viking Protech HP-dĂ€cken.
 • VĂ€ldigt högt ljud i hastigheter över 130 km/h

✅ Sammanfattning

Ännu ett premium-dĂ€ck till ett budgetpris i vĂ„rt tycke. Det hĂ€r Ă€r definitivt inte ett dĂ€ck du bör vara rĂ€dd att köpa och köra med under en lĂ€ngre period. De flesta recensioner publicerade om dessa dĂ€ck pĂ„ webben Ă€r övervĂ€ldigande positiva.

📍 5. Hankook Ventus S1 evo 2 SUV (SommardĂ€ck)

5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆

Det hÀr Àr ett vÀlkÀnt prestandadÀck för SUV:ar frÄn vÄrt kÀra Hankook.

Det rÄder ingen tvekan om att Hankook har gjort stora framsteg de senaste Ären och börjat skapa standardkit för premiummÀrken som BMW och Mercedes.

Vi har ocksÄ vant oss vid att se varumÀrket svÀva runt första plats-pallen i vÄra tester ett antal gÄnger.

SĂ„ en femteplats för sin Ventus S1 evo2 Ă€r grymt — vi har trots allt gĂ„tt igenom hundratals olika dĂ€ck som passar för BMW x5:an specifikt.

Precis som i vĂ„ra tidigare dĂ€ckbedömningar var S1 evo2 mycket nĂ€ra en medaljplats, men kom landade istĂ€llet kort dĂ€runder. Även om dĂ€cket Ă€r ett par Ă„r gammalt nu Ă€r det bra pĂ„ pumparna i vĂ„rt tycke och matchar vĂ„r vinnare pĂ„ plats 1 pĂ„ flertalet plan.

Det gick ocksÄ bra för dÀcken i kabintestet som utfördes, Àven om de Ànnu en gÄng var precis snÀppet utanför pallplatserna Àven i den jÀmförelsen.

👍 Fördelar: Hankook Ventus S1 evo 2 SUV

 • RĂ€cker vĂ€ldigt, vĂ€ldigt lĂ€nge enligt oss och mĂ„nga
 • Bra grepp i bĂ„de vĂ„tt och torrt
 • Ger din bil mer svĂ€nggrepp och stabilitet
 • Ökar din allmĂ€nna Ă„kkvalitĂ© i din bil med högsta sannolikhet

👎 Nackdelar: Hankook Ventus S1 evo 2 SUV

 • Vissa har den motsatta upplevelsen — en vĂ€n hann köra 9000 km med dessa dĂ€ck innan han började fĂ„ problem. FrĂ„ga dig sjĂ€lv hur mĂ„nga mil det Ă€r du vill fĂ„ ut ur ett par nya dĂ€ck pĂ„ din BMW och anpassa din budget dĂ€refter, Ă€ven fast det kan kĂ€nnas nĂ„got mödosamt för stunden och endast inför ett köp av dĂ€ck för din bil.
 • Kunde varit mer slitstarkt i vĂ„rt tycke, baserat pĂ„ mĂ€ngder av historier.

✅ Sammanfattning

Tysta, sÀkra dÀck som inte kostar en förmögenhet. Vi alla vet att Hankook skapat fantastiska dÀck i decennier, om inte mycket lÀngre Àn sÄ. Hankook Ventus S1 evo 2 SUV förtjÀnar helt klart en pallplats hÀr pÄ vÄr lista. Vi hoppas du hÄller med!


Nu nÀr du fÄtt chansen att lÀsa och förhoppningsvis ta in informationen i vÄr lista ovan över vad vi anser vara de bÀsta dÀcken för din BMW x5 tÀnkte vi komplettera det med en liten, liten jÀmförelse och utnÀmning av vad vi anser vara de bÀsta sommar- och vinterdÀcken för din BMW x5 ifall vi var tvungna att bara vÀlja ett enda par dÀck pÄ marknaden.

🏆 BĂ€sta sommardĂ€cken för din BMW x5

5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆
Goodyear EfficientGrip SUV — vinnaren!

Vi anser Goodyear EfficientGrip SUV vara de bÀsta sommardÀcken för en BMW x5.

Ifall vi var tvungna att vÀlja en enda produkt för din bil i sommar vore det den.

Se motiveringen för produkten ifrÄga ovan.

🏆 BĂ€sta vinterdĂ€cken för din BMW x5

Vi har Àven skapat en jÀmförelse av vad vi anser vara de bÀsta vinterdÀcken för din BMW x5.

Se till att du lÀser den ifall vinterhalvÄret börjat nÀrma sig och du Àr pÄ jakt efter ett bra par vinterdÀck för din fina BMW. Den behöver förstÄs tas hand om Àven under vintern.

🔍 Vad du ska leta efter nĂ€r du köper de bĂ€sta dĂ€cken till din BMW X5

1. Du kan byta ut dina punkteringsfria dÀck mot vanliga

Punkteringsfria dÀck kan ge dig tillrÀckligt med grepp utan tryck inuti. Dessa dÀck har mycket styvare sidovÀggar, som kan bÀra hela vikten pÄ fordonet sÄ lÀnge du kör upp till 50 km/h i upp till 80 kilometer.

Det finns mÄnga anledningar till varför BMW installerar dessa dÀck redan i fabrik, men det viktigaste Àr förstÄs den praktiska biten. I dessa fordon behövs inget reservdÀck, utrymme som bÀttre kan anvÀndas som bagageutrymme.

Som sagt, punkteringsfria dÀck har vissa nackdelar. De Àr tyngre, vilket hindrar prestanda och hantering till viss del, och de Àr förstÄs ocksÄ styvare, vilket gör att resan mycket vÀrre i en bil allmÀnt. Sammantaget ger vanliga dÀck dig bÀttre prestanda och bÀttre körning.

Nu Àr det enkelt att byta ut de gamla dÀcken pÄ din BMW X5 mot nya. Problemet Àr att nÀr du gör det finns det inte mÄnga val pÄ marknaden.

Bortsett frÄn samma dÀck som du redan anvÀnt och som följde med bilen, finns det 2-3 mÀrken som erbjuder punkteringsfria dÀck i BMW X5-storlekar (18 tum och uppÄt).

Lyckligtvis kan du installera dĂ€ck som Ă€r ”vanliga” — och dĂ€rmed inte punkteringsfria pĂ„ din BMW X5. Du kommer dock att förlora förmĂ„gan att köra med ett punkterat dĂ€ck i det hĂ€r fallet, sĂ„ att köpa dĂ€ckförseglingsmedel eller ett mindre reservdĂ€ck Ă€r ett mĂ„ste förstĂ„s. Å andra sidan fĂ„r du mycket bĂ€ttre kördynamik och mycket högre komfortnivĂ„er.

Av dessa skĂ€l kommer jag att inkludera bĂ„de punkteringsfria och ”vanliga” dĂ€ck i vĂ„r jĂ€mförelse sĂ„ att du kan göra det slutliga valet baserat pĂ„ dina behov.

2. Touring-dÀck Àr det bÀsta valet för de flesta BMW X5-Àgarna

Touring-dÀck finns som standard pÄ BMW X5-modeller pÄ lÀgre nivÄ med sexcylindriga motorer eller vissa hybridmodeller. Dessa dÀck Àr frÀmst utformade för komfort, tystnad, lÀgre brÀnsleförbrukning och enastÄende livslÀngd.

Som sagt, vissa moderna modeller kan ge en ytterst anstÀndig totalprestanda.

Men lĂ„t oss börja med det bĂ€sta med dessa dĂ€ck – den enastĂ„ende livslĂ€ngden. Som namnet antyder Ă€r touring-dĂ€ck utformade för att tĂ€cka mycket lĂ„nga strĂ€ckor och för mĂ€nniskor som tĂ€cker mĂ„nga mil varje Ă„r.

För att kunna hÄlla sÄ mycket resor Àr touring-dÀck utformade för att ha en mycket lÄng livslÀngd. De bÀsta modellerna i denna kategori har ofta en garanti pÄ 70.000 mil pÄ slitbana, medan vissa tillverkare till och med ger en garanti pÄ 80.000 mil pÄ slitbanan.

Inte alla touring-dÀck hÄller sÄ lÀnge. De run-flat touring dÀck som du fÄr pÄ BMW X5 frÄn fabriken har vanligtvis mycket lÀgre livslÀngdsgarantier. I kategorin run-flat har Àven de bÀsta touring-dÀcken bara 30.000 mil slitbanegaranti.

Av den anledningen rekommenderar vi att du gÄr pÄ vanliga touringdÀck och en dÀcktÀtningssats ifall du nÄgonsin hade fÄtt punktering. Standard touring-dÀck Àr inte bara mer hÄllbara, men de Àr mycket billigare att köpa i första hand.

RunddÀck Àr ocksÄ överlÀgset det bÀsta valet om du vill ha en bekvÀm Äktur. Med dessa dÀck fÄr din BMW X5 den bÀsta körkvaliteten, och den blir ocksÄ den tystaste.

Det finns en kategori dÀr run-flat dÀck Àr lite bÀttre, och det Àr styrkÀnslan. De styvare sidovÀggarna ger en mer lyhörd körning och bÀttre stabilitet vid högre hastigheter.

Sammantaget Àr dock touring-dÀck frÀmst utformade för komfort och fungerar inte sÀrskilt bra pÄ kraftfullare X5-versioner i vÄrt tycke.

Entusiastiska förare kommer omedelbart att ha problem med bristande lyhördhet och sÀrskilt brist pÄ grepp och grepp för livlig körning. Du kommer fortfarande att fÄ en helt sÀker körupplevelse, bÄde över torra och vÄta underlag, bara inte sÀrskilt trevlig.

3. Men om jag vill ha bÀttre hantering av fordonet dÄ?

Om du Àger en mer kraftfull BMW X5 med en V8-motor eller bara vill ha en trevligare körupplevelse Àr det bÀsta valet street/sport- och crossover-dÀck. Som namnet antyder Àr dessa dÀck frÀmst utformade för prestanda och sportig hantering snarare Àn komfort.

Med en uppsÀttning street/sport-dÀck pÄ din BMW X5 kÀnns bilen omedelbart mer lyhörd och du kommer att kÀnna att du har betydligt mer kontroll. Dessutom ger dessa dÀck mycket bÀttre stabilitet vid högre hastigheter, vilket Àr viktigt för förare som ofta kör pÄ motorvÀgen.

Street/sport-dÀck har ocksÄ en mycket klibbigare slitbanemassa, vilket ger enastÄende vÀghÄllning. Som ett resultat av den klibbiga slitbanan har dessa dÀck bÀttre grepp för hÄrd acceleration, högre grepp i hörnen och starkare bromsning. Med andra ord kommer du att kunna köra snabbare genom varje hörn, accelerera mer aggressivt och bromsa mycket senare.

Uppenbarligen har street/sport-dÀck ocksÄ nÄgra tydliga nackdelar. Den största nackdelen med dessa dÀck Àr den sÀmre körkvaliteten jÀmfört med touring-dÀck.

Street/sport-dÀck Àr bra för körning pÄ motorvÀgen, men de fungerar mycket sÀmre över ojÀmna vÀgar och över större gropar. Dessutom har street/sport-dÀck vanligtvis lÀgre slitbanegarantier och sÀmre livslÀngd Àn touring-dÀck.

Slutligen Àr street/sport-dÀck vanligtvis mycket dyrare Àn touring-dÀck. Det gÀller sÀrskilt för run-flat-modellerna, som Àrligt talat Àr för dyra. Med tanke pÄ att du kommer att behöva byta street/sport-dÀck oftare, kommer du att betala mycket mer för dÀcken pÄ lÄng sikt jÀmfört med touring-dÀck enligt oss.

Sammantaget rekommenderar jag street/sport-dÀck endast för förare som verkligen Àr intresserade av maximal prestanda. För förare som bara vill ha en sÀker och tillförlitlig körning pÄ vÀgen Àr crossover/ SUV-touringdÀck en mycket bÀttre lösning.

4. Behöver jag terrÀngdÀck?

X5 innehÄller BMW:s utmÀrkta fyrhjulsdrift X-Drive. X-Drive-systemet Àr mycket intelligent och kan ge dig grepp över mycket hala ytor nÀstan automatiskt.

UpphÀngningen och karossdesignen pÄ X5 passar dock inte riktigt för terrÀngkörning.

Till skillnad frÄn riktiga SUV-fordon har BMW X5 mycket liten hjulstyrning, vilket innebÀr att det inte Àr frÄga om att köra över mycket ojÀmna ytor. Dessutom Àr markfrigÄngen inte lika stor som terrÀngfokuserade stadsjeepar.

Med detta sagt, om du med ”terrĂ€ng” menar smuts och grus, sĂ„ kommer touring dĂ€ck att göra ett tillrĂ€ckligt bra jobb. De Ă€r inte det bĂ€sta valet för dessa ytor – terrĂ€ngdĂ€ck ger dig mycket bĂ€ttre grepp och stabilitet — men de utför nog jobbet ska du se.

Touring-dÀck behÄller den komfort och sÀkerhet pÄ vÀgen som BMW X5-förare behöver. TerrÀngdÀck Àr helt enkelt för bullriga och saknar övergripande förfining i hanteringsavdelningen. Och Àrligt talat, de fungerar inte alls pÄ X5 enligt oss.

5. Klimatet dÄ. Gör det nÄgon skillnad?

Naturligtvis gör det det! Förutom att vĂ€lja dĂ€ck som passar din körstil, mĂ„ste du ocksĂ„ tĂ€nka pĂ„ klimatet i ditt omrĂ„de. Varje dĂ€ck Ă€r utformat för att klara vissa förhĂ„llanden – det finns inget enda dĂ€ck som fungerar utmĂ€rkt i alla vĂ€der tyvĂ€rr.

Och anledningen till att sÄ Àr fallet Àr dÀckets gummiblandning. PÄ dÀck avsedda för varmt vÀder Àr gummiblandningen hÄrdare och klibbigare, medan pÄ dÀck som Àr konstruerade för mycket kallt vÀder Àr gummit mjukare och smidigare.

Det finns en bra anledning till det. NĂ€r vĂ€dret blir för varmt kommer mjuka dĂ€ck att reagera vĂ€ldigt svagt och bli instabila vid högre hastigheter. Å andra sidan blir varmvattendĂ€ck för styva och spröda. NĂ€r detta hĂ€nder greppar inte dĂ€cket vĂ€ldigt bra, sĂ€rskilt inte pĂ„ vĂ„t trottoar. Dessutom kan smĂ„ sprickor upptrĂ€da pĂ„ slitbanan, vilket förkortar dĂ€ckets livslĂ€ngd.

För att göra dÀck mer anvÀndbara i varmt och kallt vÀder, erbjuder varje tillverkare frÀmst helÄrsdÀck. Dessa dÀck har en slitbanemassa som Àr utformad för att fungera i varma och frysande förhÄllanden.

Dessutom har helÄrsdÀck ett mer framtrÀdande slitbanemönster med mÄnga siper, vilket gör dem anvÀndbara i lÀtt snö. BÄde touring- och street/sport-dÀck finns i egenskap av helÄrsdÀck hos de flesta bilhandlarna.

Med detta sagt Àr helÄrsdÀck egentligen bara tillrÀckligt fram tills snön kommer. Entusiastförare kommer ocksÄ att upptÀcka att de saknar hanteringen och kontrollen man en gÄng hade, sÀrskilt i jÀmförelse med sommardÀck. Som sagt har helÄrsdÀck den överlÀgset lÀngsta livslÀngden av nÄgon annan typ.

SommardÀck har Ä andra sidan ett mycket sÀmre livslÀngd. Gummit pÄ dessa dÀck Àr styvare, men slitbanan Àr klibbigare. Som ett resultat av detta erbjuder sommardÀck det bÀsta greppet, greppet, bromsningen och stabiliteten i branschen. DÀrför kommer de flesta street/sport-dÀck uteslutande med en sommarbana.

VinterdÀck Àr uppenbarligen det bÀsta valet för vinterförhÄllanden. Dessa dÀck har en smidig och mjuk sammansÀttning och en mycket aggressiv slitbana med mÄnga siper.

Tack vare det fungerar vinterdĂ€ck enastĂ„ende bra under frysförhĂ„llanden, och sĂ€rskilt över snö och is. Om du bor i omrĂ„den med mycket hĂ„rda vinterförhĂ„llanden rekommenderar jag starkt att du köper vinterdĂ€ck för din BMW x5 — inte bara ett par Ă„ret runt-dĂ€ck.

✅ Sammanfattning

Det hÀr Àr vÄr lista över vad vi anser vara de bÀsta dÀcken till BMW x5 pengar kan köpa i dagens lÀge.

Som du kan se sĂ„ satte jag bara högkvalitativa dĂ€ck pĂ„ min topp 10-lista över de bĂ€sta dĂ€cken till BMW X5. Den frĂ€msta anledningen Ă€r sjĂ€lva bilen – BMW X5 Ă€r en crossover med enastĂ„ende prestanda.

Om du sÀtter mycket billiga dÀck pÄ X5, kommer du att förlora alla bra egenskaper hos bilen. Dessutom Àr mycket billiga dÀck inte sÀkra pÄ vÄta ytor och de hÄller inte i nÀrheten av lika lÀnge som premiumdÀck. DÀrför rekommenderar jag starkt att du köper dÀck frÄn kÀnda och ansedda tillverkare.

Ha i Ätanke att det hÀr Àr en lista som stÀndigt uppdateras, varför vi starkt föreslÄr att du Äterkommer Àven redan nÀsta vecka om det Àr sÄ att du Ànnu inte genomfört ditt köp dÄ vi med högsta sannolikhet kommer att ha uppdaterat listan i alla fall en eller tvÄ gÄnger tills dess.

Om du nĂ„gonsin prövat nĂ„gra av dessa dĂ€ck — specifikt för din BMW x5 — lĂ€mna gĂ€rna en kommentar nedan för att hjĂ€lpa andra anvĂ€ndare förstĂ„ huruvida dĂ€cken Ă€r bra eller ej.

Vi Àr tacksamma för alla kommentarer och diskussioner som startas pÄ vÄr webbplats, vare sig det gÀller de bÀsta dÀcken för BMW x5 eller vilken bil som har den bÀsta motorn 2020.

Stort lycka till i jakten pÄ rÀtt dÀck för din BMW x5!

Vi hoppas du hittar produkten du söker 🙏

The following two tabs change content below.
5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆
Hej! Det Ă€r jag som Ă€r DĂ€ckBanditen. Jag Ă€r helt galen i dĂ€ck som du kanske listat ut. AnvĂ€nd dig av mina utförliga dĂ€cktest jag publicerat för att fatta rĂ€tt köpbeslut gĂ€llande dina dĂ€ck. Viktigast av allt — glöm inte att dela mina inlĂ€gg! Jag hoppas du gillar det hĂ€r!
5 bĂ€sta dĂ€cken till BMW x5 som gĂ„r att köpa Ă„r 2020 🏆

Latest posts by DĂ€ckBanditen (see all)