Goodyear FUELMAX D Performance

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Introduktion

Fuelmax D Performance presenterades av Goodyear pÄ IAA Commercial Vehicles 2018 och Àr en del av det hittills mest brÀnsleeffektiva dÀcksortimentet. Fuelmax-prestandadÀck Àr de första Goodyear-dÀcken som kan skryta med full-kiseldioxid-slitbaneblandningsteknik. Produkten uppnÄdde EU: s dÀckmÀrkning A för brÀnsleeffektivitet och uppfyller Àven kraven för 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) vinterdÀck.

Fuelmax D Performance-dÀck tillÄter engagerade lÄngdistansflottor för att optimera brÀnslebesparingar och underlÀttar lastbiltillverkare för att uppfylla EU: s ambitiösa koldioxidmÄl. Den senaste modellen berÀknas minska 15% tunga koldioxidutslÀpp för bilar till 2025 och cirka 30% till 2030. Dessutom ger överlÀgsen netto-bruttoförhÄllande i kombination med lÄgt slitbanedjup dessa dÀck att ge bÀttre körstrÀcka och lÀgre rullmotstÄnd .

Recension

Faktum Ă€r att jĂ€mförande tester frĂ„n Goodyear avslöjade att Fuelmax D-dĂ€ck erbjuder en förbĂ€ttrad rullmotstĂ„nd pĂ„ upp till 6 – 10% mot Goodyear Marathon LHS II och Marathon LHD II-dĂ€ck. Anledningen Ă€r att kontinuerliga ribbor och riktad slitbanekonstruktion Ă€r mycket bĂ€ttre för rullmotstĂ„nd jĂ€mfört med konventionell blocktypkonstruktion. Som ett resultat fĂ„r du lĂ€gre ljud och bĂ€ttre dragkraft.

JĂ€mförande tester utförda av Goodyear visade att Fuelmax D-dĂ€ck levererar överlĂ€gsen rullmotstĂ„nd pĂ„ upp till 6 – 10% mot Goodyear Marathon LHS II och Marathon LHD II-dĂ€ck. Anledningen Ă€r att kontinuerliga ribbor och riktad slitbanekonstruktion Ă€r mycket bĂ€ttre för rullmotstĂ„nd jĂ€mfört med konventionell blocktypkonstruktion. Som ett resultat fĂ„r du lĂ€gre ljud och bĂ€ttre dragkraft.

Goodyear anser att dÀck Àr avgörande för lÄngvarig rörlighet och Àr en viktig del av fordonsprestanda. Fuelmax D visar företagets förstÄelse för de ordsprÄkiga spÀrrar och möjligheter som miljömÄlen erbjuder för sina kunder.

Fördelar

 • Fuelmax D ger enastĂ„ende vinterkraft
 • DĂ€cket har en ny, innovativ design av revbenet
 • DĂ€cken erbjuder högre körstrĂ€cka och förbĂ€ttrat rullmotstĂ„nd
 • Den riktade slitbanans design ger lĂ„g ljudnivĂ„ och stadigt grepp
 • Fuelmax D-dĂ€ck har en ultrabredd slitbanebredd och minskat glidande djup

Nackdelar

 • FrĂ„n och med oktober 2018 har Goodyear Fuelmax D Performance-dĂ€ck inte samlat tillrĂ€ckligt med vĂ€gkilometer för att avslöja solida nackdelar.

Sammanfattning

Fuelmax D Performance-drivdÀck tillverkas i storlek 315 / 70R22.5 och har IntelliMax Groove-teknik. Slitbanans konstruktion underlÀttar dragkraft, medan de sjÀlvgenererande spÄren som upptrÀder vid 60% slitbaneslitage garanterar hög körstrÀcka, livslÄng dragkraft och lÄgt rullmotstÄnd. Dessutom sÀkerstÀlls fullstÀndig sikt pÄ slitbanedjupet med 16 mÀtfönster.

Faktum Àr att kombinationen av Fuelmax D Performance-dÀck med Goodyears befintliga Fuelmax T-slÀpdÀck möjliggör koldioxidminskningar och enhetliga brÀnslebesparingar. En 100-tals lÄngdistansfordon med denna dÀckkombination kan spara cirka 214 000 liter diesel per Är och minska nÀstan 557 000 kg koldioxid. Allt detta innebÀr en besparing pÄ nÀstan 340 000 dollar.

Dessa dĂ€ck Ă€r tillverkade för dedikerade lĂ„ngdistansapplikationer. De kommer att erbjuda dig EU-dĂ€ckmĂ€rkningsklass ’A’ för brĂ€nsleeffektivitet, envĂ„gs yttre buller, B ’-klassigt vĂ„tgrepp och 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) vinterprestanda. Den primĂ€ra faktorn som bidrar till vĂ„tt grepp och lĂ„g brĂ€nsleförbrukning Ă€r anvĂ€ndningen av teknik med helt kiseldioxid-slitbana av Goodyear. Det garanterar extremt regelbunden fördelning av tryckavtryck för hög körstrĂ€cka och regelbundet slitage under alla förhĂ„llanden som stĂ€lls inför lĂ„ngdistansservice.

Goodyear anser att dÀck Àr avgörande för lÄngvarig rörlighet och Àr en viktig del av fordonsprestanda. Fuelmax D visar företagets förstÄelse för de ordsprÄkiga spÀrrarna och möjligheter som miljömÄlen erbjuder för sina kunder. Dessutom faststÀller det senaste erbjudandet sitt engagemang för att hjÀlpa flottor och OEM-företag att uppnÄ dessa mÄl och minska kostnaderna. Faktum Àr att dÀck bara Àr en del av den bredare bilden, eftersom Proactive Solutions och andra dÀckrelaterade tjÀnster frÄn Goodyear Àr vÀsentliga för att optimera Fuelmax D Performance-dÀckens fullstÀndiga potential för att ytterligare öka vinsten och minimera utslÀppen.

DĂ€ckstorlekar

 • 295/60R22.5
 • 295/80R22.5
 • 315/60R22.5
 • 315/70R22.5
 • 315/80R22.5

LÀgsta pris pÄ Goodyear FUELMAX D Performance

För att se det senaste, lÀgsta priset pÄ Goodyear FUELMAX D Performance-dÀcken, klicka pÄ den stora knappen nedan.

Stort lycka till i ditt sökande!

The following two tabs change content below.
Goodyear FUELMAX D Performance
Hej! Det Ă€r jag som Ă€r DĂ€ckBanditen. Jag Ă€r helt galen i dĂ€ck som du kanske listat ut. AnvĂ€nd dig av mina utförliga dĂ€cktest jag publicerat för att fatta rĂ€tt köpbeslut gĂ€llande dina dĂ€ck. Viktigast av allt — glöm inte att dela mina inlĂ€gg! Jag hoppas du gillar det hĂ€r!
Goodyear FUELMAX D Performance

Latest posts by DĂ€ckBanditen (see all)